1.4.09




SOBRE RODES
En una de les seves cançons, la Katie Melua diu: hi ha 9 milions de bicicletes a Pequín. No sé quantes n'hi ha a Nanjing, però aproximadament... Moltes. I després de queixar-me de la contaminació a la ciutat, i també amb la finalitat d'evitar més d'un embús, he comprat una bici! En Florian que avui tornava a Alemanya me l'ha venut per poc més de 20 euros.

Punts a destacar:
- el timbre! Imprescindible a Xina per advertir de la teva presència. Molt important a China!
- La cistella. Un altre encert xino, sí senyor! A casa nostra, un noi de la meva edat amb una bici de montanya i la cistelleta a davant seria assenyalat, en general, com a "pringat". Aquí a Xina en canvi, primer de tot es porta la funcionalitat. Per tant, perquè portar la maleta a l'esquena quan pots gaudir de la cistella? I tenen tota la raó! Hem de ser una mica més pràctics i no permetre que l'estètica i la tendència se sobreposin a la lògica, ergonomia i funcionalitat! Visca la cistella, i adéu al mal d'esquena!

ON TWO WHEELS
In one of her songs, Katie Melua says: there are 9 milion bicycles in Beijing. I don't really know how many you can find in Najing, but aprox... Lots! And after complaining about the smog, and also with the intention of avoiding traffic jam, I bought a bike!
Florian, who was going back to Germany today, sold it to me for about 20 euros.
A couple thinks to bring out:
- The bell! To warn people about your presence. Very important in China!
- The basket. Another point for the chinese. At home, a guy my age on a mountain bike with a basket in front, would generally be called a prick... But here in China, functinality comes first. So, why should you carry your bag on your back when you can just put it in the basket? they're absolutely right! We need to be a bit more practical. We shouldn't let trends and aesthetics come before logics, ergonomy and functionality. Hurray for the basket, and goodbye backpain!

2 comentaris:

  1. visca la cistella! què faria jo sense la meva cistella? ho dic en serio. els alemanys som molt pràctics també ;-)
    ai, jordi, m'encanta el teu blog i poder llegir gairebé cada dia què estàs fent allà i saber que estiguis bé...
    un petonàs des de köln!

    ResponElimina
  2. Ara ja estic al dia del teu blog!!Anava una mica atrassada.Que sapigues que m´ha encantat i que se´t veu content i això m´agrada.Disfruta tant com puguis de cada moment.Ens veiem aviat!!T´estimo cosinet!!Aquest any no podrem anar junts al Godó (snif.Cuida´t!
    Anna T.

    ResponElimina